Leírás

Automata hegesztőpajzs WH-9801N óriás látómezővel

Automata hegesztőpajzs WH-9801N óriás látómezővel 100 x 93 mm-es LCD felület – páratlanul széles látómező. Minden hegesztési területen kiválóan alkalmazható. Profi védelem a szemnek: UV védelem és szabályozható késleltetési idő!

 

Javasolt felhasználási területek az automata hegesztőpajzs WH-9801N:

  • MMA bevont elektródás hegesztés
  • MIG CO2 védőgázas hegesztés
  • AWI hegesztés
  • Plazmavágás
  • Lánghegesztés

 

Elsötétülés:

Az elsötétülés értéke (DIN) munka közben is utánállítható a külső szabályzó gombbal. A gomb 2 skálán szabályozza a sötétülést: 5 – 8 illetve 9 – 13 DIN között. Ezért kiváló  plazmavágáshoz és lánghegesztéshez. 

A hagyományosan csak 9 – 13 DIN között szabályozható pajzsoktól eltérően az 5 – 8 DIN közötti tartományban kisebb fényerő mellett (pl.: lánghegesztés, plazmavágás) is garantált védelmet nyújt a szemnek, ugyanakkor tökéletesen látható a munkaanyag.

A látótér alap sötétítése 4 DIN, ennek köszönhetően pontosan látja maga előtt a munkaanyagot köszörülés közben is.

 

A pajzs automatikusan érzékeli a szenzorok segítségével a hegesztés fényének erejét. A munka megkezdésével azonnal elsötétül, a másodperc 25 ezred része alatt.
4 db magas érzékenységű szenzornak köszönhetően a pajzs már kevesebb, mint 2A-es áramerősségtől érzékeli az ívet, így kiváló AWI hegesztéshez, plazmavágáshoz és lánghegesztéshez is.. A szenzorok érzékenységének foka állítható.

 

Késleltetési idő:

Szabályozható az ún. késleltetési idő 0,15 – 0,8 mp között. Ennek az a funkciója, hogy megvédje a szemet a hegesztés után még izzó varrat fényétől. A hagyományos pajzsokba nincs beépítve, mert az izzás már nem feltétlenül káros, de káprázhat tőle a szem, ami fárasztó. Ez ellen véd a késleltetési idő. Különböző hegesztési feladatok eltérő késleltetési időt igényelnek.

A hosszú életű pajzs napelemmel és cserélhető lítium elemekkel működik. A napelemek munka közben is töltődnek a hegesztés fényével.

A professzionálisan kialakított fejpánt segítségével a pajzs igazodik a fej méretéhez. Tetszés szerint beállíthatja a kívánt dőlésszöget és a szem és az LCD látómező távolságát.

 

Műszaki adatok
Automata betét mérete 133 x 114 x 9 mm
LCD látómező mérete 100 x 93 mm
Alap sötétítés 4 DIN
Állítható sötétítés 5 – 9 DIN;  9 – 13 DIN
Sötétítés szabályozható külső tekerőgombbal, munka közben is
Reakció idő 1/25.000 mp
Ívérzékelők 4 db
Érzékenység fokozatmentesen szabályozható
Ív érzékelése kevesebb, mint 2A-től
Kivilágosodás késleltethető 0.15 – 0.8 mp
Elemek napelem + cserélhető lítium elem
Választható üzemmódok köszörülés / hegesztés
Sugárzás elleni védelem Infravörös és ultraviola sugárzás
Sisak anyaga Polycarbon
Hőmérséklet-ingadozás tűrés -5 – +55 °C
Súly 495 g
Szabványoknak megfelel CE, ANSI, ROHS
Garancia 1 év

 

Hegesztőgép használati útmutató